loading...

سدان

بازدید : 198
يکشنبه 24 بهمن 1400 زمان : 13:53

تخت بیمار چیست و چه کاربردی دارد؟

تخت بیمار برای راحتی و استراحت بیماران طراحی و تولید شده است و در منازل و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این تخت ها انواع و اقسام مختلفی دارند و از ویژگی های متنوعی بهره می برند. تخت های مذکور دارای قابلیت های مختلفی همچون تغییر شکن و قابلیت تنظیم ارتفاع هستند. این تخت ها با توجه به شرایط بیمار انتخاب و استفاده می شوند.

انواع تخت بیمار

تخت بیمار و بیمارستانی انواع مختلفی دارند و در مکان ها و مراکز درمانی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از تخت بیمار در بیمارستان ها، مراکز درمانی، کلینیک ها، مراکز پزشکی و منازل استفاده می شود.

تخت بیمار با توجه به نوع عملکرد و نوع آن، به دسته و زیر شاخه های مختلف تقسیم بندی می شوند. این تخت ها در انواع مختلف مانند ساده، مکانیکی، نیمه برقی، برقی، استاندارد، تخت یک شکن یا تک شکن، دو شکن، سه شکن و... وجود دارند.

  • تخت بیمارستانی تمام الکترونیک یا تمام برقی
  • تخت بیمارستانی نیمه الکترونیک یا نیمه برقی
  • تخت بیمارستانی دستی یا مکانیکی

به طور کلی تمامی سه دسته تخت های بیمار دارای انواع مختلفی هستند و در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به طور خلاصه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • تخت اتاق عمل
  • تخت در بخش مراقبت های ویژه مانند icu, ccu, nicu
  • تخت معاینه عمومی
  • تخت در بخش نوزادان
  • تخت معاینه زنان
  • تخت احیاء (ریکاوری)
  • تخت های بستری
  • تخت جراحی زیبایی
  • تخت بیمارستانی روانپزشکی
  • تخت های ارتوپدی
  • تخت های بیمارستانی دیالیز و...

تخت بیمار و بیمارستانی الکترونیکی یا تمام اتوماتیک

تخت های الکترونیکی در دسته تخت های پرکاربرد قرار می گیرند. این دسته از تخت ها در همه قسمت ها با استفاده از نیروی برق کار می کنند. این تخت ها در برخی از زاویه های خود به اصطلاح شکسته می شوند.

در قسمت زیرین تخت های فول الکترونیک یا تمام اتوماتیک، یک یا چند موتور قرار داده شده است. بنابراین؛ تنظیم ارتفاع و تنظیم کردن کلی تخت توسط بیمار و با استفاده از یک دکمه انجام می پذیرد.

لازم به ذکر است که تخت های الکترونیکی خود به چهار دسته مختلف تقسیم می شوند:

  1. تخت بیمارستانی تک شکن

در این تخت فقط زاویه سر تغییر می کند و یا به اصطلاح شکسته می شود. این تخت ها با توجه به مکانیکی یا برقی بودن خود به وسیله اهرم یا دکمه تنظیم می شوند.

  1. تخت بیمارستانی دو شکن

تخت بیمار دو شکن در قسمت زاویه سر و زاویه پا شکسته شده و تغییر می کند.

  1. تخت بیمارستانی سه شکن

در تخت سه شکن علاوه بر قسمت پا و سر، در بخش میانی و ستون فقرات نیز شکسته می شود. این تخت ها برای افرادی که از مشکلات ستون فقرات رنج می برند بسیار مناسب است. همچنین این تخت مناسب افرادی است که باید استراحت مطلق داشته باشند. این وسیله از ایجاد مشکلاتی همچون زخم بستر جلوگیری خواهد کرد.

  1. تخت بیمارستانی چهار شکن

از تخت بیمار چهار شکن برای بیمارانی که به استراحت مطلق نیاز دارند، استفاده می شود. این تخت علاوه بر شکن های ذکر شده تخت سه شکن، دارای یک شکن دیگر بوده و راحتی بیشتری را برای بیمار فراهم می نماید.

تخت بیمار نیمه الکترونیک

در تخت بیمار مورد ذکر بخشی از تخت به صورت الکترونیکی و برقی کار می کند و قسمت دیگر آن به وسیله مکانیکی تنظیم می شود. قسمت سر و پا در این تخت ها با جریان برق کار می کند و تنظیم ارتفاع و سایر امکانات دیگر آن به صورت دستی و مکانیکی انجام می گیرد.

انواع تخت های بستری در کل به دو نوع مکانیکی و برقی تقسیم می شوند. در تخت های مکانیکی حرکت شکن ها و کاهش ارتفاع با نیروی هندل و توسط همراه بیمار انجام می شود.

در تخت های برقی کاهش و افزایش ارتفاع و تنظیم شدن توسط الکتروموتورها انجام می پذیرد. این تخت ها در نوع ساده تا پیشرفته ساخته شده اند و از قابلیت های مختلفی بهره مند هستند.

تخت بیمار دستی یا مکانیکی

تخت بیمار مکانیکی یا دستی در همه بخش های خود با استفاده از اهرم و با دست تنظیم می شود. در قسمت زیرین تخت یک اهرم قرار داده شده و تغییر وضعیت تخت با استفاده از آن امکان پذیر است.

ویژگی های تخت بیمار

تخت بیمار باید از ویژگی های خاص و متنوعی برای سهولت و راحتی بیمار برخوردار باشد. به طور مثال مکانیزم جابجایی، پوشش وزن و حجم بیمار، نکاتی است که در هنگام خرید و تهیه تخت باید به آن توجه داشته باشید.

قابل از اقدام به خرید، توجه داشته باشید که وضعیت بیمار شما و شرایط نگهداری آن چگونه است.

در صورتی که قصد تهیه تخت بیمار الکترونیکی و اتوماتیک را دارید باید به نکات ویژه ای توجه کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید. این نکات شامل قدرت موتور، پشتیبانی از باتری جایگزین برای مواقع قطعی برق و... می شود.

  • در صورت افزایش وزن و حجم بیمار، باید به میزان تحمل تخت انتخابی خود توجه داشته باشید.
  • امکان جابجایی آسان یکی دیگر از نکاتی است که در هنگام انتخاب تخت باید به آن توجه داشته باشید. این ویژگی این امکان را در اختیار همراه یا کادر درمان قرار می دهد تا در صورت نیاز قادر به جابجایی بیمار با استفاده از تخت باشد.
  • برخوردار بودن تخت انتخابی شما از ریل های کناری از سقوط و افتادن بیمار جلوگیری خواهد کرد. ریل ها امنیت بیمار را حفظ می کنند و در هنگام خواب و جابجایی، از افتادن آن ممانعت به عمل می آورند.

تخت بیمارستانی مناسب بیمار در منزل

استفاده از تخت بیمار محدود به بیمارستان و مراکز درمانی نیست و در منازل نیز به کار گرفته می شود. استفاده از تخت بیمار در منزل در گام نخست ایمنی بیمار را تضمین می کند و سپس موجب راحتی و آسایش وی می شود.

تمامی تخت های نام برده شده در دسته های مختلف برای استفاده در منازل نیز مناسب هستند. اما تخت بیمار مخصوص منزل با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شود. این شرایط می تواند شامل نوع بیماری، سن، وضعیت جسمانی و میزان زمان نیاز به استفاده از تخت شود.

یکی از تخت های بیمارستانی که بیشتر برای استفاده در منزل کاربرد دارند، تخت سه شکن است. تخت سه شکن در دو نوع مکانیکی و سه شکن برقی وجود دارد. این تخت برای سالمندان و افرادی که نیاز بیشتری به استفاده از تخت بیمار دارند، گزینه بسیار ایده ‌آلی است. این تخت امکاناتی مانند قرار گرفتن در حالت های مختلف نشستن، دراز کشیدن و نیمه دراز کشیدن را برای بیمار فراهم می سازد.

تخت بیمار سه شکن برقی

این تخت در قسمت سری تخت، پایینی و وسط، از قابلیت تنظیم برخوردار است. در نوع سه شکن برقی برخوردار از قابلیت تنظیم ارتفاع، فاصله تخت تا زمین نیز قابل تنظیم است. از این رو بیمار در این تخت احساس راحتی بیشتری دارد و در حالت های مختلف قرار می گیرد. بنابراین؛ تخت فوق گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری از بیماران در منزل است.

تخت بیمار سه شکن مکانیکی

این تخت با استفاده از هندل دستی کار می کند. تخت فوق از امکان تنظیم ارتفاع برخوردار است و برای تمامی بیماران مناسب است. در این نوع از تخت ها تمامی تغییرات ارتفاع و تغییر موقعیت به صورت دستی انجام می شود.

تخت بیمار دو شکن

در تخت بیمار دو شکن قسمت سر و پای تخت قابل تنظیم بوده و تغییر زاویه می دهد.

تخت بیمار توالت دار یا لگن دار

از آنجایی که بیشتر بیمارانی که نیاز به استفاده از تخت دارند، برای انجام امور مربوط به قضای حاجب و دفع با مشکل روبرو هستند. به همین دلیل انتخاب تخت بیمار لگن دار برای این دسته از بیماران گزینه بسیار ایده آلی خواهد بود.

تخت های مکانیکی و برقی لگن دار، مخصوص بیماران دارای مشکل حرکتی، دارای زائده های نخاعی زمین گیر و... طراحی شده اند. این تخت ها در مراکز درمانی همچون بخش مراقبت های ویژه همچون آی سی یو و منازل مورد استفاده قرار می گیرند.

تخت های لگن دار برقی از قابلیت هایی همچون بزرگ کردن و کوچک کردن عرض تخت برخوردار هستند. یکی از دیگر از مزیت های تخت برقی لگن دار سیستم ماساژور و تحریک عضلات است. این قابلیت بیمار را به حرکت کردن تشویق می کند و موجب افزایش سرعت بازسازی عضلات و بهبود سریعتر وی می شود.

لازم به ذکر است که استفاده از این تخت علاوه بر مزیت ها، معایبی نیز دارد. تخلیه کردن لگن و سوراخ بودن تشک جزء مشکلات استفاده از تخت لگن دار است. در نمونه های برقی نیز، اندازه بزرگ آن و جا نشدن در اتاق خواب منازل، یکی از معایب تخت لگن دار برقی است.

تخت بیمار اطفال

تخت بیمار مخصوص اطفال دارای بدنه و اسکلت بسیار محکم است. این تخت ها ساید های نرده ای دارند و از سقوط و افتادن اطفال و کودکان ممانعت به عمل می آوردند.

تخت های اطفال در انواع مختلف دو شکن و سه شکن وجود دارند و از قابلیت تنظیم ارتفاع بهره می برند. از قابلیت های قابل توجه تخت بیمار اطفال می توان به قابلیت ضد عفونی کردن و شستشو، رنگ الکترواستاتیک، امکان جابجایی و... اشاره کرد.

معیار و نکات مهم در خرید تخت بیمار

در هنگام انتخاب و تهیه تخت باید به نکات مهمی توجه داشت که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. اگرچه تخت به طور کلی بر اساس سایز استاندارد تولید و ارائه می شوند، اما باید توجه داشته باشید که تخت انتخابی شما با قد و قامت بیمار تناسب و هماهنگی داشته باشد.

توجه کنید که پایه های تخت از نوع آهنی باشند؛ زیرا آهنی بودن پایه در میزان طول عمر تخت تاثیر مثبت بر جای خواهد گذاشت.

  1. وزن بیمار و میزان تحمل وزن تخت
  2. توجه به میزان قدرت موتورها در تخت های برقی
  3. مدت زمان استفاده از تخت
  4. مد نظر قرار دادن نوع بیماری و میزان توانایی فرد بیمار
  5. بررسی کردن تمامی دکمه های کنترل، ترمز چرخ ها، اتصالات بد ساید تخت در تخت های برقی
  6. چک کردن قدرت موتورهای تخت برقی با نشستن و دراز کشیدن بر روی تخت
  7. برخورداری رویه تخت از قابلیت ضد عفونی کردن و شسته شدن

تخت بیمار خانگی

تخت بیمارستانی بیمار خانگی باید از ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد برخوردار باشد.

  • برخورداری از گزینه های تغییر وضعیت
  • برخوردار بودن از مکانیزم ویژه جهت جا به جایی راحت بیمار
  • برخورداری از ریل های جانبی
  • داشتن درجه بندی از نظر وزن و حجم قابل پوشش
  • برخورداری از محفظه های نگهداری تجهیزات درمانی

گزینه تغییر وضعیت تخت بیمار و بیمارستانی

نمونه های پیشرفته تخت های بیمار و بیمارستانی به گزینه ها و دکمه تغییر وضعیت مجهز شده اند. برخی از این تخت ها به سیستم های نوین و مدرن تجهیز شده و جا به جایی و تغییر وضعیت بیمار را به راحتی فراهم می آورند.

مکانیزم جابجایی

جا به جا کردن بعضی از بیماران به دلیل وزن و حجم زیاد امری سخت و طاقت فرسا خواهد بود. این موضوع در بیشتر مواقع باعث از دست رفتن انرژی پرسنل، کادر درمان و مراقبین بیمار می شود. به همین دلیل تخت هایی که از مکانیزم های جا به جایی برخوردار هستند، موجب سهولت و راحتی کادر درمان و همچنین بیمار می شوند.

ریل های جانبی نگهدارنده یا بد ساید

انتخاب، تهیه و خرید نمونه تخت های مجهز، یکی از مهمترین عواملیست که موجب محافظت از بیماران می شود. استفاده از تخت های دارای حفاظ و ریل های جانبی برای بیمارانی که عمل های سخت بر روی آنها انجام شده، بسیار ضروری است. از طرفی دیگر مراقبت و جابجایی بیمار روی تخت هایی که ریل های جانبی آن قابل جداسازی و تغییر حالت نباشد، بسیار سخت خواهد بود. زیرا در هنگام تغییر حالت و جابجایی بیمار، با محدودیت های مختلفی روبرو خواهید شد. به همین دلیل استفاده از تخت بیمار برخوردار از ریل های جانبی نگهدارنده و قابل تغییر، گزینه بسیار مناسبی برای مراقبت از بیماران خواهد بود.

افزون بر موارد ذکر شده، وجود ریل های برخوردار از قابلیت تغییر و جدا شدن، بالا و پایین رفتن برای بیمار را راحت می کنند. همچنین از افتادن بیمار جلوگیری کرده و در کل کار را برای بیمار و مراقبت از آن آسان می کنند.

درجه بندی حجم و وزن

درجه بندی تخت بیمار و بیمارستانی به افراد و کادر درمان کمک می کند تا با توجه به وزن و حجم بیمار، آن را روی تخت مناسب قرار دهد.

قابلیت نگهداری تجهیزات در تخت بیمار

در برخی از تخت های جدید و پیشرفته قسمت هایی مخصوص ذخیره سازی و قرار دادن سایر تجهیزات در نظر گرفته شده است. در این قسمت مهمترین تجهیزاتی که باید در دسترس کادر درمان و پزشکی باشد، قرار داده می شود. به طور معمول در این مکان تجهیزات IV، مخازن اکسیژن و... قرار داده می شود.

تخت بیمار چیست و چه کاربردی دارد؟

تخت بیمار برای راحتی و استراحت بیماران طراحی و تولید شده است و در منازل و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این تخت ها انواع و اقسام مختلفی دارند و از ویژگی های متنوعی بهره می برند. تخت های مذکور دارای قابلیت های مختلفی همچون تغییر شکن و قابلیت تنظیم ارتفاع هستند. این تخت ها با توجه به شرایط بیمار انتخاب و استفاده می شوند.

انواع تخت بیمار

تخت بیمار و بیمارستانی انواع مختلفی دارند و در مکان ها و مراکز درمانی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از تخت بیمار در بیمارستان ها، مراکز درمانی، کلینیک ها، مراکز پزشکی و منازل استفاده می شود.

تخت بیمار با توجه به نوع عملکرد و نوع آن، به دسته و زیر شاخه های مختلف تقسیم بندی می شوند. این تخت ها در انواع مختلف مانند ساده، مکانیکی، نیمه برقی، برقی، استاندارد، تخت یک شکن یا تک شکن، دو شکن، سه شکن و... وجود دارند.

  • تخت بیمارستانی تمام الکترونیک یا تمام برقی
  • تخت بیمارستانی نیمه الکترونیک یا نیمه برقی
  • تخت بیمارستانی دستی یا مکانیکی

به طور کلی تمامی سه دسته تخت های بیمار دارای انواع مختلفی هستند و در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به طور خلاصه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • تخت اتاق عمل
  • تخت در بخش مراقبت های ویژه مانند icu, ccu, nicu
  • تخت معاینه عمومی
  • تخت در بخش نوزادان
  • تخت معاینه زنان
  • تخت احیاء (ریکاوری)
  • تخت های بستری
  • تخت جراحی زیبایی
  • تخت بیمارستانی روانپزشکی
  • تخت های ارتوپدی
  • تخت های بیمارستانی دیالیز و...

تخت بیمار و بیمارستانی الکترونیکی یا تمام اتوماتیک

تخت های الکترونیکی در دسته تخت های پرکاربرد قرار می گیرند. این دسته از تخت ها در همه قسمت ها با استفاده از نیروی برق کار می کنند. این تخت ها در برخی از زاویه های خود به اصطلاح شکسته می شوند.

در قسمت زیرین تخت های فول الکترونیک یا تمام اتوماتیک، یک یا چند موتور قرار داده شده است. بنابراین؛ تنظیم ارتفاع و تنظیم کردن کلی تخت توسط بیمار و با استفاده از یک دکمه انجام می پذیرد.

لازم به ذکر است که تخت های الکترونیکی خود به چهار دسته مختلف تقسیم می شوند:

  1. تخت بیمارستانی تک شکن

در این تخت فقط زاویه سر تغییر می کند و یا به اصطلاح شکسته می شود. این تخت ها با توجه به مکانیکی یا برقی بودن خود به وسیله اهرم یا دکمه تنظیم می شوند.

  1. تخت بیمارستانی دو شکن

تخت بیمار دو شکن در قسمت زاویه سر و زاویه پا شکسته شده و تغییر می کند.

  1. تخت بیمارستانی سه شکن

در تخت سه شکن علاوه بر قسمت پا و سر، در بخش میانی و ستون فقرات نیز شکسته می شود. این تخت ها برای افرادی که از مشکلات ستون فقرات رنج می برند بسیار مناسب است. همچنین این تخت مناسب افرادی است که باید استراحت مطلق داشته باشند. این وسیله از ایجاد مشکلاتی همچون زخم بستر جلوگیری خواهد کرد.

  1. تخت بیمارستانی چهار شکن

از تخت بیمار چهار شکن برای بیمارانی که به استراحت مطلق نیاز دارند، استفاده می شود. این تخت علاوه بر شکن های ذکر شده تخت سه شکن، دارای یک شکن دیگر بوده و راحتی بیشتری را برای بیمار فراهم می نماید.

تخت بیمار نیمه الکترونیک

در تخت بیمار مورد ذکر بخشی از تخت به صورت الکترونیکی و برقی کار می کند و قسمت دیگر آن به وسیله مکانیکی تنظیم می شود. قسمت سر و پا در این تخت ها با جریان برق کار می کند و تنظیم ارتفاع و سایر امکانات دیگر آن به صورت دستی و مکانیکی انجام می گیرد.

انواع تخت های بستری در کل به دو نوع مکانیکی و برقی تقسیم می شوند. در تخت های مکانیکی حرکت شکن ها و کاهش ارتفاع با نیروی هندل و توسط همراه بیمار انجام می شود.

در تخت های برقی کاهش و افزایش ارتفاع و تنظیم شدن توسط الکتروموتورها انجام می پذیرد. این تخت ها در نوع ساده تا پیشرفته ساخته شده اند و از قابلیت های مختلفی بهره مند هستند.

تخت بیمار دستی یا مکانیکی

تخت بیمار مکانیکی یا دستی در همه بخش های خود با استفاده از اهرم و با دست تنظیم می شود. در قسمت زیرین تخت یک اهرم قرار داده شده و تغییر وضعیت تخت با استفاده از آن امکان پذیر است.

ویژگی های تخت بیمار

تخت بیمار باید از ویژگی های خاص و متنوعی برای سهولت و راحتی بیمار برخوردار باشد. به طور مثال مکانیزم جابجایی، پوشش وزن و حجم بیمار، نکاتی است که در هنگام خرید و تهیه تخت باید به آن توجه داشته باشید.

قابل از اقدام به خرید، توجه داشته باشید که وضعیت بیمار شما و شرایط نگهداری آن چگونه است.

در صورتی که قصد تهیه تخت بیمار الکترونیکی و اتوماتیک را دارید باید به نکات ویژه ای توجه کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید. این نکات شامل قدرت موتور، پشتیبانی از باتری جایگزین برای مواقع قطعی برق و... می شود.

  • در صورت افزایش وزن و حجم بیمار، باید به میزان تحمل تخت انتخابی خود توجه داشته باشید.
  • امکان جابجایی آسان یکی دیگر از نکاتی است که در هنگام انتخاب تخت باید به آن توجه داشته باشید. این ویژگی این امکان را در اختیار همراه یا کادر درمان قرار می دهد تا در صورت نیاز قادر به جابجایی بیمار با استفاده از تخت باشد.
  • برخوردار بودن تخت انتخابی شما از ریل های کناری از سقوط و افتادن بیمار جلوگیری خواهد کرد. ریل ها امنیت بیمار را حفظ می کنند و در هنگام خواب و جابجایی، از افتادن آن ممانعت به عمل می آورند.

تخت بیمارستانی مناسب بیمار در منزل

استفاده از تخت بیمار محدود به بیمارستان و مراکز درمانی نیست و در منازل نیز به کار گرفته می شود. استفاده از تخت بیمار در منزل در گام نخست ایمنی بیمار را تضمین می کند و سپس موجب راحتی و آسایش وی می شود.

تمامی تخت های نام برده شده در دسته های مختلف برای استفاده در منازل نیز مناسب هستند. اما تخت بیمار مخصوص منزل با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شود. این شرایط می تواند شامل نوع بیماری، سن، وضعیت جسمانی و میزان زمان نیاز به استفاده از تخت شود.

یکی از تخت های بیمارستانی که بیشتر برای استفاده در منزل کاربرد دارند، تخت سه شکن است. تخت سه شکن در دو نوع مکانیکی و سه شکن برقی وجود دارد. این تخت برای سالمندان و افرادی که نیاز بیشتری به استفاده از تخت بیمار دارند، گزینه بسیار ایده ‌آلی است. این تخت امکاناتی مانند قرار گرفتن در حالت های مختلف نشستن، دراز کشیدن و نیمه دراز کشیدن را برای بیمار فراهم می سازد.

تخت بیمار سه شکن برقی

این تخت در قسمت سری تخت، پایینی و وسط، از قابلیت تنظیم برخوردار است. در نوع سه شکن برقی برخوردار از قابلیت تنظیم ارتفاع، فاصله تخت تا زمین نیز قابل تنظیم است. از این رو بیمار در این تخت احساس راحتی بیشتری دارد و در حالت های مختلف قرار می گیرد. بنابراین؛ تخت فوق گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری از بیماران در منزل است.

تخت بیمار سه شکن مکانیکی

این تخت با استفاده از هندل دستی کار می کند. تخت فوق از امکان تنظیم ارتفاع برخوردار است و برای تمامی بیماران مناسب است. در این نوع از تخت ها تمامی تغییرات ارتفاع و تغییر موقعیت به صورت دستی انجام می شود.

تخت بیمار دو شکن

در تخت بیمار دو شکن قسمت سر و پای تخت قابل تنظیم بوده و تغییر زاویه می دهد.

تخت بیمار توالت دار یا لگن دار

از آنجایی که بیشتر بیمارانی که نیاز به استفاده از تخت دارند، برای انجام امور مربوط به قضای حاجب و دفع با مشکل روبرو هستند. به همین دلیل انتخاب تخت بیمار لگن دار برای این دسته از بیماران گزینه بسیار ایده آلی خواهد بود.

تخت های مکانیکی و برقی لگن دار، مخصوص بیماران دارای مشکل حرکتی، دارای زائده های نخاعی زمین گیر و... طراحی شده اند. این تخت ها در مراکز درمانی همچون بخش مراقبت های ویژه همچون آی سی یو و منازل مورد استفاده قرار می گیرند.

تخت های لگن دار برقی از قابلیت هایی همچون بزرگ کردن و کوچک کردن عرض تخت برخوردار هستند. یکی از دیگر از مزیت های تخت برقی لگن دار سیستم ماساژور و تحریک عضلات است. این قابلیت بیمار را به حرکت کردن تشویق می کند و موجب افزایش سرعت بازسازی عضلات و بهبود سریعتر وی می شود.

لازم به ذکر است که استفاده از این تخت علاوه بر مزیت ها، معایبی نیز دارد. تخلیه کردن لگن و سوراخ بودن تشک جزء مشکلات استفاده از تخت لگن دار است. در نمونه های برقی نیز، اندازه بزرگ آن و جا نشدن در اتاق خواب منازل، یکی از معایب تخت لگن دار برقی است.

تخت بیمار اطفال

تخت بیمار مخصوص اطفال دارای بدنه و اسکلت بسیار محکم است. این تخت ها ساید های نرده ای دارند و از سقوط و افتادن اطفال و کودکان ممانعت به عمل می آوردند.

تخت های اطفال در انواع مختلف دو شکن و سه شکن وجود دارند و از قابلیت تنظیم ارتفاع بهره می برند. از قابلیت های قابل توجه تخت بیمار اطفال می توان به قابلیت ضد عفونی کردن و شستشو، رنگ الکترواستاتیک، امکان جابجایی و... اشاره کرد.

معیار و نکات مهم در خرید تخت بیمار

در هنگام انتخاب و تهیه تخت باید به نکات مهمی توجه داشت که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. اگرچه تخت به طور کلی بر اساس سایز استاندارد تولید و ارائه می شوند، اما باید توجه داشته باشید که تخت انتخابی شما با قد و قامت بیمار تناسب و هماهنگی داشته باشد.

توجه کنید که پایه های تخت از نوع آهنی باشند؛ زیرا آهنی بودن پایه در میزان طول عمر تخت تاثیر مثبت بر جای خواهد گذاشت.

  1. وزن بیمار و میزان تحمل وزن تخت
  2. توجه به میزان قدرت موتورها در تخت های برقی
  3. مدت زمان استفاده از تخت
  4. مد نظر قرار دادن نوع بیماری و میزان توانایی فرد بیمار
  5. بررسی کردن تمامی دکمه های کنترل، ترمز چرخ ها، اتصالات بد ساید تخت در تخت های برقی
  6. چک کردن قدرت موتورهای تخت برقی با نشستن و دراز کشیدن بر روی تخت
  7. برخورداری رویه تخت از قابلیت ضد عفونی کردن و شسته شدن

تخت بیمار خانگی

تخت بیمارستانی بیمار خانگی باید از ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد برخوردار باشد.

  • برخورداری از گزینه های تغییر وضعیت
  • برخوردار بودن از مکانیزم ویژه جهت جا به جایی راحت بیمار
  • برخورداری از ریل های جانبی
  • داشتن درجه بندی از نظر وزن و حجم قابل پوشش
  • برخورداری از محفظه های نگهداری تجهیزات درمانی

گزینه تغییر وضعیت تخت بیمار و بیمارستانی

نمونه های پیشرفته تخت های بیمار و بیمارستانی به گزینه ها و دکمه تغییر وضعیت مجهز شده اند. برخی از این تخت ها به سیستم های نوین و مدرن تجهیز شده و جا به جایی و تغییر وضعیت بیمار را به راحتی فراهم می آورند.

مکانیزم جابجایی

جا به جا کردن بعضی از بیماران به دلیل وزن و حجم زیاد امری سخت و طاقت فرسا خواهد بود. این موضوع در بیشتر مواقع باعث از دست رفتن انرژی پرسنل، کادر درمان و مراقبین بیمار می شود. به همین دلیل تخت هایی که از مکانیزم های جا به جایی برخوردار هستند، موجب سهولت و راحتی کادر درمان و همچنین بیمار می شوند.

ریل های جانبی نگهدارنده یا بد ساید

انتخاب، تهیه و خرید نمونه تخت های مجهز، یکی از مهمترین عواملیست که موجب محافظت از بیماران می شود. استفاده از تخت های دارای حفاظ و ریل های جانبی برای بیمارانی که عمل های سخت بر روی آنها انجام شده، بسیار ضروری است. از طرفی دیگر مراقبت و جابجایی بیمار روی تخت هایی که ریل های جانبی آن قابل جداسازی و تغییر حالت نباشد، بسیار سخت خواهد بود. زیرا در هنگام تغییر حالت و جابجایی بیمار، با محدودیت های مختلفی روبرو خواهید شد. به همین دلیل استفاده از تخت بیمار برخوردار از ریل های جانبی نگهدارنده و قابل تغییر، گزینه بسیار مناسبی برای مراقبت از بیماران خواهد بود.

افزون بر موارد ذکر شده، وجود ریل های برخوردار از قابلیت تغییر و جدا شدن، بالا و پایین رفتن برای بیمار را راحت می کنند. همچنین از افتادن بیمار جلوگیری کرده و در کل کار را برای بیمار و مراقبت از آن آسان می کنند.

درجه بندی حجم و وزن

درجه بندی تخت بیمار و بیمارستانی به افراد و کادر درمان کمک می کند تا با توجه به وزن و حجم بیمار، آن را روی تخت مناسب قرار دهد.

قابلیت نگهداری تجهیزات در تخت بیمار

در برخی از تخت های جدید و پیشرفته قسمت هایی مخصوص ذخیره سازی و قرار دادن سایر تجهیزات در نظر گرفته شده است. در این قسمت مهمترین تجهیزاتی که باید در دسترس کادر درمان و پزشکی باشد، قرار داده می شود. به طور معمول در این مکان تجهیزات IV، مخازن اکسیژن و... قرار داده می شود.

برچسب ها تخت بیمار ,
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 114

درباره ما
موضوعات
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    <
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1143
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 116
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 539
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 117
  • بازدید ماه : 5335
  • بازدید سال : 12987
  • بازدید کلی : 270948
  • کدهای اختصاصی